LegisPlus

LegisPlus

LEGIS PLUS  este o aplicatie ce oferă posibilitatea de a accesa ONLINE baza de date legislativă a programului LEGIS, direct de pe calculatorul dumneavoastra prin intermediul internetului, fără a fi necesară instalarea programului pe calculator.

  • cel mai bun instrument software, destinat tuturor persoanelor, firmelor, institutiilor care doresc acces rapid si usor la intreaga legislatie a Romaniei si a Uniunii Europene
  • aplicatia LEGIS PLUS cuprinde in principal legislaţia României – ACTE OFICIALE (Monitorul Oficial partea I, I BIS, BIS SPECIAL)
  • cuprinde peste 110.000 de acte normative, incepand din 1810 pana in prezent
  • cuprinde toate tipurile de acte oficiale : legi, ordonante, ordonante de urgenta
  • continue toate Codurile (Codul comercial, Codul Civil, Codul de procedură civila, Codul penal, Codul de procedura penală, Codul muncii, Codul aerian, Codul vamal) în forma originală cât şi în formă actualizată.

Pachetul LegisPlus cuprinde:

CALENDAR LEGISLATIV
Reprezintă agenda zilnică a evoluţiei actelor normative, semnalizând la data curentă sau la alta dată aleasă din calendar, care sunt actele care intră în vigoare, cele care au suferit modificări şi completări, sau care şi-au încetat valabilitatea.
ACTUALIZARE ZILNICA
Ofera forma la zi a unor acte modificate în mai multe rânduri, dar nerepublicate.
ACTE IN LIMBA ENGLEZA
Ofera consultarea celor mai importante acte oficiale in engleza. Ex: The Law no. 26/05 November 1990 (*republicata*) Law regarding the trade register*)
DOCTRINE
Din toate ramurile de drept:Drept Civil,Drept Penal,Dreptul Bancar,Dreptul financiar,Dreptul Comertului International,Dreptul Muncii, Dreptul Administrativ, Dreptul Transporturilor, Dreptul de Autor, Dreptul international al afacerilor, Drept Diplomatic si Consular
AUTORIZAŢII/AVIZE, CERTIFICĂRI, ATESTĂRI, PERMISE
Modul cu importantă aplicare practică, indicând documentele, etapele şi termenele pe care o persoană trebuie să le aibă în vedere pentru obţinerea unei autorizaţii, licenţe sau eliberarea unui anumit act de către o instituţie.
SINTEZE ECONOMICE
Grupate pe tematici economice specifice: Accize,Control Fiscal,Creante bugetare,Evaziune fiscala,Impozit,Piata Muncii,TVA
MODELE TIP
Contracte, Actiuni in justitie, Contestatii, Plangeri, Cereri, Reclamatii, Procuri.
DICTIONARE EXPLICATIVE
Dictionar roman, Dictionar latin, Dictionar juridic, Dictionar de drept civil, Dictionar de drept al muncii, Dictionar de drept international al afacerilor, Dictionar bancar si de asigurari
JURISPRUDENŢA ROMÂNEASCĂ
Modulul ofera numeroase sentinţe şi decizii emise de instanţele de judecată competente în funcţie de gradele de jurisdicţie (judecătorii, tribunale, curţile de apel din ţară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) grupate pe tematici şi subtematici de interes, fiind foarte utile pentru cei care au dosare pe rolul instanţelor sau urmează să iniţieze demersuri în materie judiciară.
DICŢIONARE EXPLICATIVE
Dicţionar român, latin, juridic, de drept civil, de drept al muncii, de drept internaţional al afacerilor, bancar şi de asigurari, etc.<br /> Dicţionarele existente în acest modul sunt publicaţii ale unor autori profesionişti de exemplu Ion Traian Ştefănescu, Şerban Beligradeanu, M. Costin
DEFINIŢII ŞI ABREVIERI
Conţine definitiile şi abrevierile care se regăsesc în legislaţia românească, cu posibilitatea căutării unei expresii în definiţii sau în termeni şi hiperlink la actul în care a aparut abrevierea sau definiţia cautată.
COMENTARII
Modulul conţine comentarii extrase din articolele autorilor de drept consacraţi, la care sunt ataşate note specifice ale Departamentului juridic asupra problemelor de drept reţinute spre analiză.
CLASIFICĂRI
Modulul conţine Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR), Clasificarea Activităţilor din Economia Naţională (CAEN), Clasificarea Produselor şi Serviciilor asociate Activităţilor, precum şi Vocabularul comun privind achiziţiile publice - CPV instrumentul de bază utilizat în procedurile desfăşurate de instituţiile şi autorităţile publice în vederea achiziţionării de produse, servicii şi lucrari obligatoriu de aplicat de statul român începand cu 1 ianuarie 2007.
ACHIZIŢII PUBLICE – MONITORUL OFICIAL PARTEA A VI - A
Conţine anunţurile pentru achiziţii publice (Monitorul Oficial partea a-VI-a), grupate în funcţie de tipul achiziţiei (de produse, de lucrări, de servicii, de produse şi servicii), codul CPV, tipul de anunţ (de intenţie, de participare, de atribuire), participanţii la proceduri.
CONTRACTE COLECTIVE DE MUNCĂ – MONITORUL OFICIAL PARTEA A V– A
Conţine contractele colective de muncă şi actele adiţionale, la nivel naţional, de ramură, unitate, încheiate potrivit Legii nr. 130/1996 de către reprezentanţii salariaţilor şi cei ai conducerii din aceste structuri.
Call Now Button